Announcement

Collapse
No announcement yet.

User Profile

Collapse

Profile Sidebar

Collapse
Avatar
jkarell
Junior Member
Last Activity: 09-17-2021, 09:01 AM
Joined: 02-07-2010
Location:
  •  
  • Filter
  • Time
  • Show
  • Source
Clear All
new posts

  • Hi Jon,
    I just replaced U13, Q7, D50 & D52. I checked all of the diodes on the PC2 interconnect board, nothing out of place, so I put the power to it. It's back to working again. I suspected a low level component had died given the fact that it went from working to dead instantly, and didn't...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • I found D51 back by U6, I didn't see D53.
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • I compared the values between all 8 of the Schottky diodes, they were all similar (.2) except for D50 by T4. I checked between PC9 pin 4 and both ends of D50 & D55 ( circuit next door) D50 reads (.002) and D55 reads (.2). It looks like D50 might have kicked the bucket, possibly in addition to U13...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Jon,
    Attached (hopefully) are the two images you asked for. I made it through the MOD1 tests on the PC2, but there are some differences between my machine and the manual on MOD2....
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • I just rechecked the U13 tests. Either something changed since I previously ran through the PC1 inverter control tests, or I missed it, U13 Pin 5 to RC9 pin 4 shows near zero voltage drop (.009), U13 Pin 7 to RC9 pin 4 is within range (.2). Seems to me like u13 failed. I will order replacements for...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Jon,
    I should have mentioned that I pulled D11 and checked it out of the circuit, it tested fine once removed. I replaced it with a new diode since I was already there, with no change obviously. I will look up the components for Q7 & U13 and order some replacements to see where that gets me....
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Jon,
    D11 reads .009, D20 reads .2, the specified range is .2-.9. Definitively not the same reading. From the look of it, the circuit that D11 is in is a mirror image of the circuit that D20 is in. I'm pretty sure the failure is related to that area of the board.
    The differences I saw between...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Thank you for taking the time to reply! I downloaded the closest tech manual I could find online (Red-D-Arc Extreme 360, is there a closer match available?) there are some differences on the MOD 1 & 2 tests, but I checked what I could. I went through the Control/Auxiliary Power PC1 Inverter...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • jkarell
    started a topic XMT 350 Arcreach No ouput, No Codes

    XMT 350 Arcreach No ouput, No Codes

    I'm looking for some troubleshooting advice on this machine, it was working fine with my Arcreach suitcase, then all of the sudden, nothing. Powers up fine, no codes and appears to function, but won't power the suitcase when the gun trigger is pulled and won't produce more than a small spark in stick...
    See more | Go to post
No activity results to display
Show More
Working...
X